Mastering Your Wedge Play: A Tribute to Augusta and the Art of Improvement

När azaleorna blommar och de frodiga fairways på Augusta National lockar, riktar vi blickarna mot Masters magi under april. För oss som inte får spela banan kan vi ändå ta inspiration från de heliga markerna i Augusta för att finslipa vårt egna spel.  I denna guide med fokus på en aspekt av spelet som är lika avgörande som den är utmanande: wedgeslaget. Övning leder onekligen till förbättring, och i anda av de stora spelarna som vandrat Augusta Nationals kuperade fairways, här är några wedgeövningar designade inte för att komma lite närmare pinnarna och i slutändan sänka dina score.

Hole 12 at augusta national - stripe golf

1. Precision på 100m: En Lektion passande för Augusta

Augusta National är känt för sin oöverträffade skönhet och utmanande design, där varje detalj är noggrant genomtänkt. För att bemästra banan behövs säkerthet från ”scoring avstånd” – 100m och in. Använd detta som motivation för att öva precisionsslag från detta avstånd (t.ex 80-100 m). Välj en bra plats, gärna från gräsrange (om du har tillgång) mot en övningsgreen. Träna på att varierar höjden och spinn med dina wedgar, från pitching wedge till lob wedge, för att efterlikna de olika inspel som krävs på Augusta. Registrera bollflykten, landningsområdet och rullningsavståndet för att analysera och justera din sving för maximal kontroll och precision.

Hole 12 at augusta national - stripe golf
Självkänsla i golfspelet. Fokus och visualisering

2. Utmaningen ”Amen Corner”: Precision under press

Vem känner inte till allt som kan hända i Amen Corner. En del av Augusta national som kräver exceptionell skicklighet och mentalt fokus. Många Masters tävlingar har avgjorts redan här under söndagens finalrunda.
Skapa en övningsrutin som efterliknar denna utmaning genom att placera ut mål i komplicerade lägen runtom övningsområdet. Detta bör inkludera övningar från svåra lägen, bunkerslag och precisionsslag med wedgarna – över ”låtsas” vatten och andra hinder. Målet är att utveckla förmågan att behålla precision och lugn under press, precis som de utmaningar spelare ställs inför i Amen Corner.

Magnolia lane at Augusta national - Stripe golf

3. Skipslaget på vattnet vid Hål 16

En av de mest underhållande traditionerna under The Masters är när spelarna under övningsrundorna försöker skipa bollar över vattenhindret på hål 16. Ni kanske kommer ihå John Rahms hole-in-one på detta sätt 2022? 🙌
En övning kan anpassas för att utveckla kontroll och förmågan att utföra låga slag med backspin vilket kan vara ett bra slag att ha i abgen. Fokusera på att träffa bollen med en nedåtgående rörelse för att skapa extra mycket spinn och kommer ut lågt från klubbladet. Försök föreställa dig  hur bollen ”dansar” över vattenytan. Dett aslag är inte bara kul att dra fram och impoenra polarna med men också praktisk för att hantera tuffa lägen på banan och när det blåser. Ett lågt, punchat slag behövs i bagen för att klara av en utmanande bana. 👑

Magnolia lane at Augusta national - Stripe golf
August national members only sign on the golf course

4. Behärska 60-Graders Wedgen: Augusta Nationals Hemlighet

Den avgörande betydelsen av en bra slage, hög wedge kan inte underskattas på Augusta Nationals snabba och ondulerade greener. Dedikera övningstid åt att finslipa din förmåga med 58-60-graders wedgen, med fokus på att generera höjd och spin för att uppnå snabba stopp på greenen. Öva på olika avstånd och med olika typer av lägen för att simulera de varierande förhållandena som kan uppstå under en runda på Augusta national.

Utvalda produkter

Din varukorg är tom.