Konsten att skapa en golfboll

Golfbollen är en av de viktigaste utrustningarna i att spela golf. En bra golfboll kan göra en betydande skillnad i en spelares prestation på banan. Stripe Golf har dedikerat tid och resurser till att hitta en partner där man kan producera högkvalitativa golfbollar för att erbjuda bra produkter som hjälper golfare och till en rimlig kostnad. Detta är vår strävan till att perfektionera konsten och vetenskapen bakom tillverkningen av golfbollar.

Golfbollar på fairway - Stripe golf

Designprocessen

Stripe Golfs designprocess innefattar en kombination av avancerad teknologi och omfattande tester. Företaget börjar med att analysera data från olika golfare, inklusive deras svinghastighet, spin rate och bollflyktskaraktär. Med denna information kan Stripe Golfs partners med ingenjörer och designers skapa en boll som presterar optimalt för varje olika typer av golfspelare.

Ett av de viktigaste elementen i designen av en golfboll är dess dimple-mönster. Stripe Golf använder datorsimuleringar för att analysera effekten av olika dimple-designer på bollflykt och prestanda. Detta gör att företaget kan skapa ett dimple-mönster som minskar luftmotstånd, ökar lyft och maximerar avstånd. Stripes gollbollar modell No.01 och No.02 har ett dimpelmönster som har 392 dimplar. 

Golfbollar på fairway - Stripe golf
Golfboll modell no1 sprängskiss - delar av golfboll
Materialet gör skillnad

Utöver dimple-designen spelar de material som används i tillverkningen av golfbollen en avgörande roll för dess prestanda. Stripe Golf använder en kombination av högkvalitativt gummi, hartser och syntetiska material för att skapa en boll som är både hållbar och ger optimal känsla på klubban. Det yttersta lagret är gjutet i ett 0.8mm tunt uretanelastomer skal som gör att bollen kan greppa i klubbans skåror och generera spinn.

För att säkerställa konsekvensen i våra golfbollar utför Stripe Golf rigorösa tester under produktionsprocessen. Vi använder en kombination av mekanisk testning, såsom kompressions- och elasticitetstestning, och testning på banan för att verifiera prestandan för varje boll.

Resultaten talar för sig själva

Stripe Golfs engagemang för att producera de bästa golfbollarna har gett resultat. Enligt data har golfare som använder Stripe Golf-bollar sett en genomsnittlig ökning på 8 yards i deras distans från tee jämfört med andra ledande märken. Dessutom har Stripe Golfs golfbollar fått högt beröm från golfare för deras överlägsna känsla, kontroll och precision på banan.

Slutsatsen är att Stripe Golfs kombination av avancerad teknologi, omfattande tester och användning av högkvalitativa material resulterar i en golfboll som är utformad för att förbättra en spelares prestation på banan. Oavsett om du är en professionell golfare eller precis börjar spela, har Stripe Golf en boll som hjälper dig att ta ditt spel till nästa nivå.

Golfboll på fairway i skymning - Stripe golfboll modell No.01
Golfboll på fairway i skymning - Stripe golfboll modell No.01

Din varukorg är tom.