392 dimplar för längre bollflykt

Välj den bästa golfbollen för din spelstil

Vill du att din boll ska flyga längre på golfbanan? Drömmer du om att slå en drive som landar mitt i fairway förbi dina medspelares bollar? Då är kanske det du behöver en typ av golfboll som passa ditt spel! Precis som golfklubborna så är även den lilla vita bollen viktig för hur bra du presterar på golfbanan. Det finns olika konstruktioner att välja mellan, en massa dimpelmönster som reagerar olika i luften och det finns flertalet oliak egenskaper som kan vara bra att känna till.  Här kommer lite mer information för dig som vill veta mer och vill hitta den bästa golfbollen för ditt spel.

Golfbollar med spinn

Upptäck golfbollens insida

Att golfbollar kan prestera på olika sätt beror på att de har olika konstruktion på insidan och utsidan. Även om de må se likadana ut på, så varierar den teknologi som används.

De vanligaste tillverkningsmetoderna är att skapa 4-delade och 3-delade bollar. Ibland även 5-delade bollar. En 4-delad golfboll  ger ofta en mjukare känsla när klubban träffar bollen och ger då ofta stööre möjligheter till spinn i bollen. Det kärver fortfarnade ett lager i gott ureteranskal men en 4-delad boll har ett lager mellan kärnarn och det yttre lagret som man kan göra mjukare. Med mer spinn i bollen kan de som inte har så mycket spinn normalt få bollen att stanna på hårdare greener. I våra bollar har vi hittat en bra ballans mellan mantel och kärna vilket ger hög bollflykt och vår explosiva och adaptiva kärna ger  bra extra bollhastighet.

En 3-delad boll är ofta något stummare i träffen. Spelare med hög svinghastighet komprimerar bollen mer och kan därför inte känna detta på samma sätt. Men detta gör också att bollen spinner mindre och låter dig slå ännu längre. Lite spinn = längre tid i luften.

Vilken golfboll du ska välja beror på ditt golfspel och din svinghastighet, men idag använder de flesta proffs bollar med 3- eller 4 lager. Fundera på om du behöver längd eller om du behvöer få bollen att stanna snabbare på green.

Golfbollar med spinn
Golfboll modell no1 sprängskiss - delar av golfboll

Den bästa golfbollen har gott om dimplar

En bra golfboll är en viktig del av din utrustning. Den kan hjälpa dig få bättre kontroll och lägre poäng på golfbanan. Alla golfbollar har dimplar som skapar bollens lyftkraft. Enligt forksning och studier som USGA och andra golforgna har gjort så har man landat i att någonstans mellan 300-450 dimplar är det optimala antalet för en golfboll.

Bollens utsida är alltså minst lika viktig som insidans konstruktion. Dimplarna tillåter luften att komma närmare bollen eftersom det skapas ett skyddande lager med turbulens runt bollen. Därmed kan en boll med dimplar flyga längre och göra dig till en bättre golfspelare på långa banor. Våra bollar har 392 dimplar i en egen design som ger ett så kallat ”häng” i luften.

Betala inte för mycket för dyra golfbollar som kanske inte ens hjälper dig på golfbanan. Fundera på vad du behöver stöd i på banan och testa vad som funkar bäst för dig.

Vad säger våra kunder om Stripe golfbollar
Pelle Ericsson
Verifierad ägareVerifierad ägare
5/5

Lika bra som V1or

för 7 månader sedan
Anonym
Verifierad ägareVerifierad ägare
5/5
för 1 år sedan
Anonymous
Verifierad ägareVerifierad ägare
5/5
för 1 år sedan
Anonymous
Verifierad ägareVerifierad ägare
5/5
för 1 år sedan
Anonymous
Verifierad ägareVerifierad ägare
5/5
för 1 år sedan

Din varukorg är tom.