Mastering the Short Game: Tips på träning för låg HCP golfare

Om du är en amatörgolfare som vanligtvis spelar runt PAR (eller närmare dig PAR), vet du att det kan vara en utmaning att förbättra ditt spel för att nå lägre. Men ett område där du kan göra betydande framsteg är i ditt närspel. Chippning, pitching och putting är alla avgörande element i ett framgångsrikt golfspel, och genom att förbättra dina färdigheter inom dessa områden kan du sänka din score och ta ditt spel till nästa nivå.

Förbättra score med förbättrade chipning & puttning - Stripe golf

Varför chippning och putting träning
är avgörande för golfare med lågt handicap

Studier har visat att över 60% av slagen på golfbanan är från inom 100m från greenen. Detta innebär att behärskning av dina chipping- och puttingfärdigheter är avgörande för att förbättra dina poäng och bli en bättre golfare. Faktum är att forskning har visat att golfare med lågt handicap lägger mer tid på att träna sitt korta spel än på något annat område i spelet. Genom att prioritera chippning och putting-träning i din träningsrutin kan du maximera dina resultat och se verkliga förbättringar på banan.

Tips och tekniker för att förbättra ditt korta spel

Här är några praktiska tips och tekniker för golfare med lågt handicap som vill förbättra sitt korta spel:

Fokusera på grundläggande teknik
Grunden för ett starkt kort spel är att behärska de grundläggande teknikerna. Detta innebär att du uppmärksammar ditt grepp, ställning, inriktning och svängteknik, samt din bollposition. Ta dig tid att förstå dessa grundläggande tekniker och arbeta på att förbättra din teknik genom konsekvent träning.

Prioritera chippning och putting träning
När det gäller kortspelsträning bör chippning och putting vara dina högsta prioriteringar. Avsätt åtminstone hälften av din träningstid för att arbeta på dessa färdigheter och fokusera på specifika övningar eller övningar för att förbättra din precision och distanskontroll.

Förbättra score med förbättrade chipning & puttning - Stripe golf
Golfträning - Bra övningar för att förbättra närspel -  rekommenderade övningar för golf träning
Bra övningar för bättre närspel

Chipping-övning:
Sätt upp ett mål (som en hink eller en hula hoop) cirka 10 yards från dig. Välj en klubba (som en sandwedge) och försök att landa bollen så nära målet som möjligt. Öka gradvis avståndet till målet när du förbättrar.

Putting-övning:
Sätt upp 5 bollar i en rak linje cirka 5 fot från hålet. Försök att sänka alla 5 puttar i rad och upprepa övningen från längre avstånd när du förbättrar.

”Stegen”
Placera fyra koner runt greenen, var och en på ökande avstånd från hålet. Börja vid den närmaste konen, chip en boll på greenen och försök få den så nära hålet som möjligt. Flytta sedan till nästa kon och upprepa, arbeta dig igenom alla fyra koner. Försök få varje chip närmare hålet än det förra. Denna övning hjälper till att förbättra distanskontroll och precision.

”Porten”
Placera två tees i marken cirka en klubblängd isär, med öppningen mot hålet. Chipa bollarna genom porten och försök få dem att stanna så nära hålet som möjligt. Denna övning hjälper till att förbättra din förmåga att slå en rak chip och undvika felaktiga slag.

Enhandsträning
Öva att chippa med endast din ledande hand på klubban. Denna övning hjälper till att förbättra din känsla för klubban och uppmuntrar en mjuk, kontrollerad sving.

”Klockan”
Tänk dig att hålet är centrum på en klocka, där sex-tiden är direkt bakom hålet. Placera bollar på olika positioner runt klockan (tre-tiden, nio-tiden, osv.) och öva att chippa till varje position. Denna övning hjälper till att förbättra din förmåga att kontrollera höjden på dina chip-slag.

Golfträning - fokusera på ditt mentala spel - Golfhandske från Stripe golf - några rekommenderade övningar för golf

Arbeta på ditt mentala spel

Det korta spelet kräver också mental fokus och strategi. För att förbättra din beslutsfattande och visualiseringsteknik, försök träna med ett specifikt mål i åtanke, som att ta dig upp och ner från ett visst avstånd eller sänka ett visst antal puttar i rad. Genom att arbeta på ditt mentala spel kan du bli mer självsäker och konsekvent på banan.

Använd teknologi till din fördel
Förutom traditionella träningsmetoder finns det otaliga verktyg och resurser tillgängliga för att hjälpa golfare att förbättra sitt korta spel. Överväg att använda teknologi som golfsvingsanalysappar eller puttinghjälpmedel för att finjustera din teknik och spåra din utveckling över tid. Genom att dra nytta av de senaste innovationerna kan du få en konkurrensfördel och förbättra dina poäng snabbare.

Sök professionell vägledning
Slutligen, underskatta inte värdet av professionell vägledning när det gäller att förbättra ditt korta spel. Oavsett om det handlar om att ta lektioner av en lokal proffs eller delta i en golfklinik, kan det att arbeta med en kunnig instruktör hjälpa dig att identifiera och korrigera eventuella svagheter i din teknik och ge dig personlig vägledning om hur du kan förbättra.

Sammanfattningsvis, genom att prioritera chipping och putting-träning, fokusera på grundläggande teknik, arbeta på ditt mentala spel, använda teknologi till din fördel och söka professionell vägledning, kan du förbättra ditt korta spel och bli en mer självsäker och framgångsrik golfspelare. Så nästa gång du går ut på banan, kom ihåg dessa tips och tekniker och se hur de fungerar för dig!

Golfträning - fokusera på ditt mentala spel - Golfhandske från Stripe golf - några rekommenderade övningar för golf

Utvalda produkter

Våra premiumprodukter och bästsäljare som du bara måste stoppa ner i bagen.

Din varukorg är tom.